دامپروری اصفهان

بدست آوردن درآمد مناسب در این حرفه روش های مختلفی دارد به این صورت که شما می توانید با فروش
شیر ، گوشت ، بره ، کود ، پوست و سایر محصولات لبنی
سود خوبی را کسب کنید .
کار پرواربندی بره در طی مدت زمان مشخص ، پرورش و فروش نژادهای چند قلوزا انجام میشود
فعالیت در حوزه تولید شیر و محصولات لبنی سه حوزه مختلف در شغل دامپروری برای کسب درآمد و سودآوری می باشد که شما می توانید بر اساس اهداف و علایق خود هر کدام را که بخواهید انتخاب نمایید .
روش هایی مانند اصلاح نژاد به افزایش سود دامداری و دامپروی شما بسیار کمک می کند
به این صورت که سبب کاهش حجم دنبه ،افزایش تولید پشم ، بهبود سرعت رشد گوسفندان ، بهبود ضریب تبدیل ، افزایش درصد دوقلوزایی و در کل بالا بردن صرفه اقتصادی کسب و کار شما خواهد شد .

خرید و فروش دام

جهت ثبت درخواست یا فروش دام لطفا در لینک زیر در خواست خود را ثبت نمایید 

بدست آوردن درآمد مناسب در این حرفه روش های مختلفی دارد به این صورت که شما می توانید با فروش

شیر ، گوشت ، بره ، کود ، پوست و سایر محصولات لبنی

سود خوبی را کسب کنید .

کار پرواربندی بره در طی مدت زمان مشخص ، پرورش و فروش نژادهای چند قلوزا انجام میشود

فعالیت در حوزه تولید شیر و محصولات لبنی سه حوزه مختلف در شغل دامپروری برای کسب درآمد و سودآوری می باشد که شما می توانید بر اساس اهداف و علایق خود هر کدام را که بخواهید انتخاب نمایید .

روش هایی مانند اصلاح نژاد به افزایش سود دامداری و دامپروی شما بسیار کمک می کند

به این صورت که سبب کاهش حجم دنبه ،افزایش تولید پشم ، بهبود سرعت رشد گوسفندان ، بهبود ضریب تبدیل ، افزایش درصد دوقلوزایی و در کل بالا بردن صرفه اقتصادی کسب و کار شما خواهد شد .

ه زبان ساده شغل پرواربندی گوساله یعنی شما گوساله را در وزن مشخص می‌خرید و بعد از دوره پروار در وزن مشخص می‌فروشید.
در این شغل دام دار گوساله‌ها را با وزن 150-200 کیلوگرم از نژاد مناسب (سیمینتال) از گاوداری‌های بزرگ‌تر تهیه می‌کند و به گاوداری خود می‌برد و با تغذیه علمی، جیره غذایی منظم و پرورش مناسب در طی 10-12 ماه وزن دام را به 550 الی 600 کیلوگرم برساند و سپس روانه کشتار می‌کند.
در عمل پرواربندی بیشترین هزینه‌هایی که فرد پرداخت می‌کند برای غذای حیوانات است. این صنعت با تغذیه دام ارتباط مستقیمی دارد.
پرواربندی وقتی سودمند خواهد بود که سود نهایی به‌دست آمده از هزینه‌های اولیه کار بیشتر باشد، طول دوره پرواربندی گوساله در ایران بین 5 تا 9 ماه است. این موضع به جنس و نژاد گوساله موردنظر بستگی دارد.

محل دام‌پروری باید دور از مناطق مسکونی و تخلیه نخاله و زباله باشد. همچنین باید هماهنگ با محیط‌زیست دام موردنظر بوده و شرایط کاملاً بهداشتی داشته باشد برای مثال، گاوداری به سالن بهاربند، سیلو، حوض آب‌آهک، زایشگاه، انبار خوراک و… نیاز دارد.دامداران بیشتر با تولیدکنندگان لبنیات و شرکت‌های گوشتی و پروتئینی در تعامل‌اند.

جنس: اصولاً حیوانات نر برای پرواربندی بهتر از ماده‌ها هستند.
شکل ظاهری: اندام حیوانی که برای پرواربندی انتخاب می‌شوند باید استعداد گوشت فراوان داشته باشد.
پیش رس بودن: دامی برای پرواربندی مناسب است که با مصرف خوراک در کوتاه‌ترین زمان به رشد مناسب برسد.
نژاد: معمولاً نژادهای گوشتی بهترین نژادها برای پروار شدن هستند.
سن: پروار کردن گوساله‌های جوان نسبت به گاوهای مسن و پیر مناسب‌تر است.

نکات مهم در پرورش گوساله‌ها

بهترین وزن برای خرید گوساله‌ها 120 تا 150 کیلوگرم است.
بهترین سن برای اینکه بتوانید پرواربندی گوساله‌ها را شروع کنید از 6 تا 8 ماهگی است.
نباید از گوساله‌های نر و ماده اخته شده استفاده کنید.
از مراکز معتبر گوساله‌ها را بخرید.
حتماً دوره‌های آموزشی پرواربندی گوساله را بگذرانید تا این کار پُر ریسک را با اطمینان بیشتری شروع کنید.
همیشه بودجه‌ای را برای موارد ضروری و اتفاقات غیرقابل‌پیش‌بینی کنار بگذارید تا در صورت بروز مشکل اقدامی به‌موقع انجام دهید.
کلیه تأسیسات دامداری خود و به‌خصوص گوساله‌ها را بیمه کنید.

مدت‌زمان پرواربندی گوساله

مدت پروار نمودن گوساله‌ها متغیر و معمولاً ۹ ماه ۲۷۰ روز است. سن شروع پروار در گوساله‌های نر می‌تواند از ۳ ماهگی باشد. یعنی در ۳ ماهگی پروار را شروع و در ۱۲ ماهگی روانه بازار کنید. شروع پرواربندی بستگی به بازار دارد. باید توجه داشت که در برخی اوقات بازار گوشت کشور رونق بیشتری دارد -ایام نوروز- و مناسبت‌های خاص. گوساله‌های جوان رشد مناسب‌تری در دوره پرواری دارند. در هر هفته میانگین وزن گله و افزایش وزن روزانه را کنترل نموده و بر اساس میانگین وزن گله هرروز بدون محدودیت تغذیه کنید.
هر گوساله باید حداقل به میزان ۴ درصد وزن زنده خود به ماده خشک مصرفی دسترسی داشته باشد. بعدازاینکه نیاز گوساله‌ها را محاسبه ک ردید، این میزان را در ۴ وعده روزانه در اختیار گوساله‌ها قرار دهید

تهیه غذای موردنیاز گوساله‌ها

گوساله‌های جوان برای اینکه بتوانند در مدت کوتاه و تعیین‌شده به وزن قابل قبولی برای کشتار برسند، باید غذای کامل و کافی مصرف کنند، میزان مواد غذایی هر دامی باید با توجه به سن و وزن آن جیره‌بندی شود. اگر خودسرانه برای اینکه رشد گوساله‌های زیاد شود، به آن‌ها مواد غذایی زیادی بدهید، سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازید و امکان دارم که دام‌ها تلف شوند، یکی از مهم‌ترین هزینه‌هایی که شما در پرواربندی گوساله‌ها باید پرداخت کنید، همین هزینه غذا است، غذای گوساله‌ها از دو بخش اصلی علوفه و کنسانتره تشکیل می‌شود که هرکدام عبارت‌اند از:

علوفه: شامل کاه، یونجه و سایر علوفه‌های حجیم می‌شود. علوفه برای دستگاه گوارش گوساله‌ها بسیار لازم و ضروری است.
کنسانتره: این ترکیب شامل انواع دانه (جو، گندم، ذرت)، انواع گنجاله (سویا، آفتابگردان)، املاح معدنی و ویتامینی می‌شود.
آب آشامیدنی: آب آشامیدنی سالم باید همیشه در دامداری وجود داشته باشد و گوساله به‌راحتی از آن استفاده کند.

تجهیزات موردنیاز در دامداری گوساله

در طرح توجیهی پرواربندی گوساله باید به تجهیزات و تأسیسات محل دامداری توجه کنید. مهم‌ترین این موارد عبارت‌اند از: سالن پرورش دام‌ها (اسطبل)، بهاربند (محلی باز برای گردش دام‌ها)، آخور و آبشخور، انبار علوفه سیلوی علوفه، سکوی بارگیری، قرنطینه، انبار کود و ساختمان مسکونی

پرورش گاو گوشتی و شیری

به‌طورکلی گاوها را ازنظر صنعتی به دو دسته تقسیم می‌شوند ۱- شیری. ۲- گوشتی.
برای انتخاب یک گاو شیری یا گوشتی خوب، بایستی از بهترین نژاد اصلاح‌شده‌ی آن استفاده کنیم زیرا ازنظر صنعتی اقتصادی می‌باشد و می‌توان سود بیشتری را به‌دست آورد. هرچند نژادهایی دو کاربردِ ی (گوشتی و شیری) چون نژاد سیمینتال که در ایران محبوبیت فراوان دارد را نیز برای پرواربندی و گرفتن شیر مورداستفاده قرارداد

گاوداری گوشتی بهتر است یا شیری؟

سال‌هاست که صنعت گاوداری در کنار سایر کسب‌وکارهای دام‌پروری در کشور ما باب شده و به یکی از انواع مشاغل پرطرفدار تبدیل گردیده است. حال سؤالی که ذهن بسیاری را در هنگام شروع به راه‌اندازی یک گاوداری درگیرمی‌کند این است که :

  1. گاوداری گوشتی بهتر است یا شیری؟

  2. با تأسیس کدام‌یک می‌توان به سود بیشتری دست‌ یافت؟

 

در صنعت گاوداری 3 مورد بسیار مهم در اولویت است:

  • تعیین نژاد گاو

  • جیره غذایی گاو

  • جایگاه مناسب گاو

 

  • تعیین نژاد گاو:

    انواع روش‌های پرورش گاو: به‌منظور نوع بهره، ظرفیت تولیدی و عملکرد حیوان، به سه منظور زیر گاو پرورش داده می‌شود:

    تولید اسپرم: به‌منظور آبستنی گاوها، کیفیت نسل‌های آینده و اهداف اصلاح نژادی با پرورش گاوهای نری که دارای ذخایر ژنتیکی بالایی هستند اقدام به اسپرم گیری می‌کنند.

    پرواربندی گوساله: به‌منظور تأمین گوشت، گوساله‌ها را به مدت 6 الی 9 ماه پروار می‌کنند.

    داشتی: گاوها را به‌منظور تولید شیر و یا گوشت برای مدت‌زمان مشخصی پرورش می‌دهند.

 

  • جیره غذایی گاو:

    تغذیه یکی از ارکان اساسی در پرورش گاو است؛ و نقش مهمی را در تولیدات این حیوان دارد؛ زیرا دام در صورتی بالاترین عملکرد و تولید را از خود بروز می‌دهد که احتیاجات غذایی آن به لحاظ تأمین انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین تأمین گردد. می‌توان گفت که حدود 60 درصد از هزینه‌های جاری گاوداری گوشتی و یا شیری مربوط به خوراک است بنابراین هرقدر دام از تغذیه‌ای بهتر (نه لزوماً گران‌تر) و سالم‌تر برخوردار باشد صنعت گاوداری از سوددهی بالاتری برخوردار خواهد بود.

    همچنین خوراکی که در جیره گاو گوشتی و شیری مورداستفاده قرار می‌گیرد به دلیل تفاوت داشتن متابولیسم و احتیاجات غذایی گاو گوشتی و شیری به‌طور مختلف فرموله می‌گردد.

 

  • جایگاه مناسب گاو:

    وجود یک جایگاه مناسب یکی از مهم‌ترین عوامل در بالا بردن عملکرد تولیدی دام است. جایگاه مناسب جایگاهی است که مانع از ورود بیماری‌ها شده و موجبات راحتی و آسایش گاو را فراهم می‌آورد.

    جایگاه و ساختمان نگهداری گاو شیری:

    محل نگهداری گاو شیری ، محل نگهداری گوساله‌ها ، محل نگهداری گاو نر ، اسطبل ، بهاربند ، ساختمان شیردوشی: سالن انتظار، جایگاه شیردوشی و اتاق پشت شیردوشی. ، زایشگاه ، قرنطینه ، کلینیک ، ساختمان مدیریت و کارگر ، انبار کنسانتره ، انبار علوفه (هانگار) ، سیلو ، فضای سبز

 

جایگاه و ساختمان نگهداری گاو گوشتی:

جایگاه گاوهای گوشتی و پرواری متشکل از اسطبل (محل استراحت)، آخور و آبشخور، انباز ذخیره علوفه و کنسانتره و بهاربند (محل گردشگاه) هست. ازآنجایی‌که در جایگاه گاو گوشتی ساختمان‌های مربوط به شیردوشی وجود ندارد در مقایسه با جایگاه گاو شیری ساده‌تر و ارزان‌تر هستند.
معمولاً جایگاه پرورش گاوهای گوشتی از دو سیستم بسته و یا باز تبعیت می‌کنند. ازنظر اصول فنی اسطبل گاو گوشتی در مقایسه با گاو شیری تفاوت چندانی ندارد اما ازآنجایی‌که در بحث پرورش گاو گوشتی تأمین تهویه مطلوب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار‌است جایگاه بایستی به‌گونه‌ای ساخته شود که بتواند میزان تهویه موردنیاز را تأمین نماید.

گاوداری گوشتی بهتر است یا شیری؟

میزان سرمایه‌ای که برای تأسیس یک واحد گاوداری شیری مورداستفاده قرار می‌گیرد با گاوداری گوشتی دارای تفاوت‌های قابل شایانی است
هزینه‌های جاری هم شامل، تغذیه، خرید دام، حقوق و دستمزد کارکنان، واکسن و دارو و سایر هزینه‌های پیش‌بینی‌نشده هست؛ که بیش از 60 درصد هزینه‌های جاری را خوراک تشکیل می‌دهد.

میزان سرمایه موردنیاز برای احداث یک واحد گاوداری شیری 100 رأسی در سال 98 به‌طور تقریبی حدود 5 میلیارد تومان است که شامل هزینه‌های ثابت و متغیر هست؛ و هزینه گاوداری گوشتی با همین تعداد رأس حدود یک‌سوم هزینه احداث گاوداری شیری هست

یکی از فاکتورهای مهمی که سبب می‌شود بسیاری از افراد روی به پرورش گاو شیری بیاورند عدم نیاز به جایگزینی گله است.
ازآنجایی‌که یک واحد گاوداری شیری از گاوهای ماده، گوساله، تلیسه و گاو نر تشکیل‌شده است برای جایگزینی و ایجاد گله جدید نیازی به خرید نیست زیرا سالانه به تعداد تلیسه، گوساله و گاوهای ماده افزوده می‌شود
اما در گاوهای گوشتی به‌خصوص پرواربندی گوساله سالانه دامدار باید اقدام به خرید نماید که با توجه به شرایط فعلی کشور روزبه‌روز به این قیمت‌ها افزوده می‌شود.

 

شرایط اولیه احداث گاوداری :

دارای سند مالکیت باشد. ( در صورتی درخواست زمین از امور اراضی نیاز نیست)
دارای منبع آب آشامیدنی باشد.
حریم‌های لازمه را نسبت به روستا، و سایر دامداری‌های اطراف رعایت شده باشد.

انتخاب زمین برای احداث گاوداری :

انتخاب مکان احداث دامداری یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این رشته بوده و باید موردتوجه قرار بگیرد. و  شرایط و ضوابط نظام‌مهندسی و جهاد کشاورزی بررسی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up