استان البرز برای اولین بار بذرهای هیبریدی خیار و گوجه در کشور تولید کرد/ از حذف وابستگی به آمریکا و اروپا تا صادرات و کاهش بیماری صیفی جات

این روزها تولید بذر صیفی جات گلخانه ای با استفاده از دانش روز دنیا برای نخستین بار در کشور در ساوجبلاغ انجام می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، این روزها تولید بذر صیفی جات گلخانه ای با استفاده از دانش روز دنیا برای نخستین بار در کشور در ساوجبلاغ انجام می شود.

جواد گوهری مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ انواع بذرهای هیبریدی ارقام خیار و گوجه در البرز تولید می شود.


بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان

  با تولید بذرهای هیبریدی هم میزان تولید افزایش می یابد و هم کیفیت محصولات بیشتر می شود، حتی دوره های برداشت و بیماری را می توان تشخیص داد.     محصولات این مجموعه دانش بنیان به تائید موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور هم رسیده است تا گام مهم دیگری پس از تولید برداشته شود.   سید باقر محمودی عضو هیئت علمی شرکت در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ در حال حاضر یک رقم خیار و یک رقم گوجه فرنگی هیبرید را تولید کرده ایم.   وی ادامه می دهد؛ رقم تولیدی مذکور در فهرست ملی ارقام گیاهی ایران ثبت شده و  خوشبختانه بذر آن به صورت تجاری در دسترس کشاورزان قرار گرفته است.     در این مجموعه برای تولید بذر هیبریدی دو بخش جداگانه پدر و مادر ایجاد شده است، موضوعی که یک کارشناس کشاورزی درباره آن توضیحاتی ارائه می دهد.   شاملو به خبرنگار تیتریک، می گوید؛ بذرهای هیبریدی پدر و مادر ۸ نسل خالص شده اند، بعد از گرده افشانی صفات به بذر مادری منتقل و بذر هیبریدی تشکیل می شود.   وی ادامه می دهد؛ بذرهای هیبریدی تولید شده علاوه بر اینکه عملکرد بالایی دارد، میوه های یکدستی از آن تولید می شود و به آفات و بیماری ها هم مقاوم خواهد بود.   و اما کیفیت بذرهای این مجموعه با نمونه های خارجی برابری می کند، محمد صادق کایا مدیر گلخانه به خبرنگار تیتریک توضیحاتی در این زمینه ارائه می دهد.     وی می گوید؛ اولین شرکتی هستیم که بذر هیبریدی را تولید می کنیم اما با بذرهایی که از اروپا و آمریکا وارد کشور می شد برابری کرده و حرف برای گفتن دارد.   حالا وابستگی ها کمتر شده و برنامه های جهاد کشاورزی برای حمایت از تولیدات دانش بنیان بیشتر شده است، موضوعی که مدیرباغبانی جهاد کشاورزی البرز به آن اشاره دارد.     داوود بذرزاده در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ با تامین نیاز گلخانه های استان و کشور مقدمات صادرات بذرهای هیبریدی به خارج از کشور را مهیا خواهیم کرد.   البته این مجموعه دانش بنیان در مدت زمان کوتاه فعالیت خود توانسته علاوه بر تامین بخشی از نیازهای داخلی ۳ میلیون هیبریدی به دیگر کشورها صادر کند.   بدون شک با حمایت دولت و بخش خصوصی مجموعه دانش بنیان مذکور می تواند توسعه بیشتری پیدا کند تا نه تنها از خروج ارز پیشگیری کند بلکه ارز آوری هم داشته باشد.
    انتهای پیام/
صرافی ارز دیجیتال

منبع: دانا

کلیدواژه:
بذرهای هیبریدی
تولید بذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۱۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران استوار، ۴۴ سال افتخار| فساد و وابستگی شاه گرفتاری بزرگ اقتصاد پیش از انقلاب/ بیماری «به عرض رسیده» عامل فروپاشی پهلوی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اقتصاد در دوران پهلوی به گواه بسیاری از کارشناسان و افراد مطلع در سراشیبی سقوط حرکت می کرده و همین مساله نیز سبب افزایش فشار به اقشار کم درآمد و مستضعف جامعه بوده است.

دوره پهلوی اول و دوم پر است از تبعیضات و ناکارآمدی ها، قلدری ها و سرکوب هایی که تا حد تغییر فرهنگ ایرانی و اسلامی پیش می رود. فساد و وابستگی اصلی ترین ویژگی اقتصاد در دوره پهلوی بوده است. تمام برنامه های توسعه به خواست سردمداران استکبار جهانی در ایران به نگارش در می آمده و بعد از فوران درآمدهای نفتی شاه حتی به برنامه های غربی ها نیز پایبند نبوده است.

* اجرای اصلاحات ارضی مطابق با برنامه آمریکا

از لحاظ اقتصادی شاه و دربار کاملا مطیع آمریکایی ها بوده و  مشاهده می ‌کنیم که آمریکایی ‌ها شاه را تحت فشار می‌ گذارند تا اصلاحات ارضی در ایران اجرایی شود. اصلاحاتی که در ظاهر کشاورزان را صاحب زمین می‌ کند؛ اما امکانات کشت و برداشت برای آنها فراهم نشده و کشاورزان برای دریافت همان زمین‌ ها هم متحمل هزینه‌ هایی می شوند که توان پرداخت آن را نداشتند. این برنامه در نهایت به نابودی کشاورزی در ایران منجر می شود و بسیاری از کشاوران ورشکسته، برای تامین مایجتاج روزانه خود به شهرها مهاجرت می کنند تا با کمترین درآمد زندگی خود را سپری کنند.

* واردات محصولات کشاورزی از اسرائیل!

برای نمونه می توان به صادرات محصولات کشاورزی پیش از سال ۱۳۳۲ به فلسطین اشاره کرد. اما از بعد از تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی در سال ۱۳۲۷ و بویژه بعد از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و گسترش روابط با رژیم صهیونیستی در دهه ۴۰، ایران تبدیل به واردکننده محصولات کشاورزی از اسرائیل می شود. این موضوع بواسطه همان سیاست ‌های اصلاحات ارضی روی داد.

* درآمدهای نفتی و وابستگی به کنسرسیوم آمریکایی

ورشکستگی کشاورزان و تبدیل کشور صادرکننده محصولات کشاورزی به یک واردکننده، ایران را بیش از پیش به نفت به وابسته کرد. این وابستگی در نهایت منجر به تصمیم گیری آمریکایی ها و کنسرسیوم نفتی برای نفت ایران شد. بخشی از درآمد حاصل از فروش نفت صرف عیاشی و غارتگری‌ های شاه و اطرافیان و مقامات و بخشی هم صرف واردات می‌  شود که در این واردات اولویت با اقلام نظامی بود.

فشار هزینه‌ هایی که بابت خرید تسلیحات بر ایران تحمیل شد، ایران را به یک کشور واردکننده در سایر محصولات مورد نیاز تبدیل کرد. این وابستگی به حدی بود که ایران حتی توان تکمیل زیرساخت‌ های خود را نیز نداشت؛ از لحاظ جاده، اتوبان، گسترش آب و برق و مخابرات در کشور مشکلات جدی در کشور وجود داشت.

به عناون نمونه، خاطرات اسدالله اعلم در سال ۱۳۵۶ حکایت از این دارد که مردم توانایی خرید گوشت و مایحتاج خودشان را ندارند و رژیم در تامین برق ۳۴ میلیون ایرانی در آن مقطع ناکارآمد است و نمی ‌تواند برق کشور و شهرهای مهم نظیر پایتخت را هم تامین کند.

* من برنامه توسعه هستم!

یکی از پایه های اصلی وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، به موضوع ناکارآمدی‌های موجود در سیستم اقتصادی کشور در آن سال ها باز می گردد. برخی تحلیلگران معتقدند علت اصلی ایجاد این ناکارآمدی نیز به مساله استبداد شاه باز می گردد.

پس از افزایش قیمت نفت در سال های پایانی دهه ۴۰ و سال های آغازین دهه ۵۰، شاه به یکباره برنامه های توسعه در کشور را نادیده گرفت و به سمت خودکامگی بیشتر در حوزه اقتصاد رفت. این خودکامگی در نهایت به حذف اقتصاددانان از دایره مدیریتی و اجرایی کشور منجر شد. ورود دربار به کوچک ‌ترین مسائل اقتصادی کشور، نشان می ‌دهد شاه پس از ورود سیل دلارهای نفتی در سر مستی این ثروت بادآورده، خود را تنها شخص تصمیم‌گیر برای کشور می دانسته است.

مرحوم دکتر مشکات ازاقتصاددانان دوره پهلوی در خاطرات خود می گوید: در دوران اوج درآمدهای نفتی وقتی شاه داشت از مسئولان سان می ‌دید به دکتر پیرنیا استاد دانشگاه رسید، به طعنه گفت «از وقتی اقتصاد را از دست شما اقتصاددانان گرفتیم وضع اقتصاد بهتر شده است.»

* استبداد ریشه بلندپروازی های اقتصادی شاه

رسول رئیس جعفری، نویسنده کتاب «روایت یک فروپاشی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در رابطه با زمینه های اقتصادی فروپاشی پهلوی می گوید: از نگاه رجال اقتصادی رژیم شاه، انقلاب اسلامی نتیجه یک فروپاشی اقتصادی و اجتماعی بوده است. این افراد معتقد بودند نظام اقتصادی دوره پهلوی دچار کژکارکردی هایی بوده است که سبب فروپاشی حکومت پهلوی دوم شده است.

وی ادامه می دهد: این کژکارکردی ها شامل موارد مختلف بوده است. اما اصلی ترین نکته ای که این رجال اقتصادی به آن اشاره کرده اند، بی انضباطی های مالی بوده است. این بی انضباطی های مالی باعث شده که دولت و حکومت در دوره پهلوی هزینه هایی داشته باشد، بدون اینکه پاسخ گویی در آن وجود داشته باشد. یعنی هزینه هایی انجام می شده که هیچ گونه حساب و کتابی از آنها صورت نمی گرفته است. به عبارت دیگر، در این دوره فرد یا افراد برای انجام هزینه ها هیچ پاسخ گویی نداشتند.

نویسنده کتاب روایت یک فروپاشی تاکید می کند: اصل داستان این بی انضباطی های مالی در دوره پهلوی از زمانی شروع می شود که شخص شاه دچار بلندپروازی می شود. این بلندپروازی ها در شاه و اندیشه هایش بیشتر ناشی از رشد درآمدهای نفتی بوده که دست شاه را برای انجام پروژه های بزرگ باز می کند.

رئیس جعفری تصریح می کند: نتیجه این بلند پروازی ها این می شود که هزینه های دولت در آن دوره به شدت رشد می کند و افزایش هزینه های دولت باعث می شود که بودجه  به سمت پروژه های بزرگ برود. این پروژه های بزرگ به تناسب هزینه ای که دولت و حکومت در حال انجام در سایر بخش ها بودند، عدم تعادل هایی را ایجاد می کند.

* فساد، عامل اصلی شکل گیری انقلاب ۵۷

به نظر بسیاری از افرادی که در زمینه ریشه های انقلاب تحقیق کرده اند، فساد گسترده شخص شاه و درباریان و سایر افراد وابسته به دربار، یکی از عوامل اصلی فروپاشی پهلوی ها بوده است.

یکی دیگر از مسائلی که رجال اقتصادی دوران پهلوی به آن اشاره کرده و اعتقاد دارند آن هم به انجام انقلاب کمک کرده است، مساله فساد بوده است. این فساد ناشی از پول های بی حساب و کتابی بوده است که هزینه می شد و کسی برای این نوع هزینه کرد در دولت و دربار پاسخگو نبود و اراده ای نیز برای مبارزه با فساد وجود نداشت.

* بیماری «به عرضه رسیده» در اقتصاد ایران

«عبدالمجید مجیدی» وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در حکومت پهلوی در خصوص تخصیص بودجه در دوره پهلوی می گوید: هر کسی که می آمد در خصوص بودجه صحبت کند و زمانی که می خواستیم با او وارد بحث شویم که این بودجه مشکل دارد، می گفت «به عرض رسیده».

تمام نظام کارشناسی موجود در سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه های اقتصادی با یک جمله به عرض رسیده از کار می افتاد و دور زده می شد. در صورتی که افراد می توانستند، مطالب خود را به گوش شاه برسانند، یعنی تمام مشکلات آنها برطرف شده بود و درصورت رخداد چنین اتفاقی، در همه جلسات، کارشناسان باید سکوت می کردند.

با همه وابستگی های شاه به غرب و تمام وعده‌هایی که برای رسیدن به دروازه‌های تمدن بزرگ می ‌داد، ایران در آستانه انقلاب اسلامی از لحاظ فناوری صفر، از لحاظ صنعتی در برخی از اقلام مونتاژگر و در برخی از موارد هم به هیچ وجه نمی‌توانست حضور داشته باشد و از لحاظ اقتصادی هم یک کشور دارای تورم بالا  با بدهی بالای خارجی و مردم گرفتار تامین مایحتاج روزانه خودشان است.

پایان پیام/

لینک کوتاه

esfanemoooon.ir/?p=89623

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up