واردات موز و انبه در ازای صادرات سیب درختی

واردات موز و انبه در ازای صادرات سیب درختی_63e62b4a1c5ff.jpeg

ایسنا/اصفهان یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت هم‌اکنون صادرات سیب‌درختی را مشروط بر واردات موز کرده است که یک کار مثبت است تا صرفاً وارد کننده برخی محصولات نباشیم

اصغر سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص گران شدن قیمت موز و خیار به شکل بی‌سابقه، اظهار کرد: موز میوه‌ای وارداتی است و واردات آن با ارزی که در بازار وجود دارد انجام می‌شود که طبیعتاً قیمت موز هم بالاتر می‌رود و باید کاری کنیم تا افرادی که وارد کننده میوه هستند به افراد خاص یا شرکت‌های خاصی وابسته نباشند.


بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان

باید رقابت به گونه‌ای باشد تا میوه را در حد نیاز مردم وارد کنند.

وی افزود: بنابراین باید رقابت میان واردکنندگان موز وجود داشته باشد. واردات این میوه نباید در اختیار فرد یا گروه محدودی باشد.

نماینده مردم سمیرم در مجلس درباره افزایش قیمت خیار، گفت: با توجه به اینکه فصل زمستان است و خیارِ صیفی‌جات نداریم، بیشتر این محصول در گلخانه‌ها پرورش پیدا می‌کند و تولید گلخانه‌ها محدود است و محصولات گلخانه‌ها داران دچار سرمازدگی هم می‌شود، منتها رسیدن قیمت خیار به کیلویی ۲۰ هزار تومان طبیعی نیست که باید با نظارت بیشتر، قیمت خیار را کنترل کنیم.

سلیمی تصریح کرد: خیار محصولی است که بیشتر مردم آن را در غذای خود به عنوان سالاد یا صبحانه استفاده می‌کنند و با توجه به بهتر شدن وضع هوا در شهرهای جنوبی بندرعباس، بوشهر و زاهدان خیارهای غیر گلخانه‌ای هم به زودی به بازار عرضه می‌شود که در کنترل و کاهش قیمت این محصول تأثیر زیادی دارد. اما در کل باید بازار چنین محصولاتی ساماندهی شود تا دلالان از احتکار آن در زمان کمبود محصول سوء استفاده نکنند.

وی ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود که تفاوت قیمت این محصولات در بازار میوه و تربار با قیمتی که در فروشگاه‌های سطح شهر ارائه می‌شود دو یا سه برابر است. این امر نشان می‌دهد که نظارت دقیقی بر قیمت‌ها وجود ندارد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، خاطرنشان کرد: دولت هم‌اکنون صادرات سیب درختی را مشروط بر واردات موز کرده است که یک کار مثبت است تا صرفاً وارد کننده برخی محصولات نباشیم و میوه‌های خودمان در سردخانه‌ها روی دست کشاورزان و سرمایه‌گذاران داخلی نماند. وزارت صنعت رسماً ابلاغ کرده است که در ازای واردات موز و انبه صادرات سیب را داشته باشیم. اگر سرمایه‌گذاران هماهنگی لازم را با کشور مقصد داشته باشند تا سیب را به آن کشور صادر و در ازای آن موز وارد کنند یک مبادله پایاپای است و هر دو طرف از آن سود می‌برند.

انتهای پیام

صرافی ارز دیجیتال

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گرانی خیار
بازار میوه و تره بار
استانی سیاسی
واردات موز
صادرات سیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا
منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۱۳۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش شدید تجارت روسیه و آمریکا

در بحبوحه افزایش تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو به دلیل درگیری نظامی در اوکراین، گردش تجاری بین روسیه و آمریکا در ماه دسامبر شاهد رشد بود، اما نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی کاهش نشان می‌دهد.

در بحبوحه افزایش تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو به دلیل درگیری نظامی در اوکراین، بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده، گردش تجاری بین روسیه و آمریکا در ماه دسامبر شاهد رشد بود، اما نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

ایالات متحده صادرات خود را به روسیه از ۶۲.۶ میلیون دلار در ماه نوامبر ۲۰۲۲ به ۱۱۲.۸ میلیون دلار در دسامبر افزایش داد.

واردات روسیه تحریم شده نیز در ماه پایانی سال گذشته میلادی از ۵۹۴.۳ میلیون دلار به ۶۳۸.۴ میلیون دلار افزایش یافت.

با این حال، حجم تجارت متقابل به طور قابل توجهی کمتر از ارقام ثبت شده در دسامبر ۲۰۲۱ بود، زیرا واشنگتن همچنان به تشدید مجازات‌های اقتصادی علیه مسکو ادامه می‌دهد.

بر اساس آمار‌های رسمی، صادرات کالا‌های آمریکایی به روسیه در دسامبر ۲۰۲۱، ۵۴۷.۳ میلیون دلار بود، در حالی که واردات روسیه به تقریباً ۱.۹ میلیارد دلار رسیده بود.

مجموع صادرات ایالات متحده در سال گذشته میلادی ۱.۷ میلیارد دلار ثبت شده بود، در حالی که واردات این کشور از روسیه به ۱۴.۴۶ میلیارد دلار رسید. در سال ۲۰۲۱، این ارقام به ترتیب ۶.۴ میلیارد دلار و ۲۹.۶ میلیارد دلار بود.

لینک کوتاه

esfanemoooon.ir/?p=89684

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up