قهوه چیست ؟

ربوستا قهوه

قهوه چیست

قَهوِه گونه‌ای نوشیدنی رایج است که از دانه‌های بوداده و آسیاب‌شدهٔٔ گیاه قهوه به‌دست می‌آید. قهوه کمی اسیدی است و به‌علت داشتن کافئین بالا، یک مادهٔ محرک است.

انواع دانه قهوه چیست ؟

تا اینجا دانستیم که قهوه چیست و بیشتر در چه کشورهایی تولید می‌شود. اما زمانی که برای خرید قهوه به فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنید، با دو نوع عمده دانه قهوه یعنی قهوه عربیکا و قهوه روبوستا روبه‌رو می‌شوید. در ادامه به بررسی این دو نوع دانه قهوه می‌پردازیم.

قهوه عربیکا چیست ؟

قهوه عربیکا معمول‌ترین دانه قهوه است و بسیاری از افراد، قهوه عربیکا را به دلیل عطر و طعم آن می‌پسندند. دانه قهوه عربیکا قبل از رُست شدن، بویی مانند بلوبری دارد و بعد از رُست شدن، بویی شیرین و میوه‌ای خواهد داشت.

نکته جالب توجه راجع به قهوه عربیکا، کافئین کمتر آن نسبت به روبوستا است. بنابراین اگر قهوه را برای کافئین آن تهیه می‌کنید باید این نکته را در نظر بگیرید که با وجود محبوبیت قهوه عربیکا، کافئین آن نسبت به روبوستا کمتر است.

قهوه عربیکا
قهوه عربیکا

قهوه روبوستا چیست ؟

برخلاف محبوبیت قهوه عربیکا، قهوه روبوستا، کافئین بیشتر و طعم قوی‌تری دارد. به دلیل همین طعم تلخ، از آن در قهوه‌های فوری و اسپرسو استفاده می‌شود. بنابراین اگر قهوه را برای رفع خواب‌آلودگی مصرف می‌کنید، استفاده از قهوه روبوستا انتخاب بهتری است چراکه کافئین بالاتری هم دارد.

ربوستا قهوه
ربوستا قهوه

 

 ۱۶ نوع مختلف قهوه اسپرسو

اسپرسو

اسپرسو نام قهوه ای با غلظت بالا و تلخ و شیرین است که منشا آن ایتالیاست. در حالی که طعم اسپرسو بسته به قهوه (از جمله بو داده)، کیفیت آسیاب و تکنیک استفاده شده برای دم کردن آن بسیار متفاوت است، یک اسپرسوی خوب به طور کلی بدنه سنگین، بافت غنی و طعمی تلخ و شیرین دارد. هر شات باید یک لایه کرم (فوم) روی سطح داشته باشد که معمولاً به رنگ طلایی تا قهوه ای تیره است.

تفاوت اصلی بین انواع مختلف دستور العمل های قهوه، نسبت اسپرسو، شیر بخار پز و کف در نوشیدنی است. در زیر دستور العمل های محبوب نوشیدنی قهوه اسپرسو آورده شده است.

اسپرسو تک

اسپرسو سیاه کوتاه ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر از دانه های قهوه آسیاب شده برای دستگاه اسپرسوساز با زمان ریختن ۱۵ تا ۳۰ ثانیه است. اسپرسو سیاه کوتاه بخش پایه هر نوشیدنی قهوه اسپرسو است. سیاه کوتاه به طور سنتی در یک فنجان سرامیکی کوچک از قبل گرم شده سرو می شود.

اسپرسو دوپیو یا دوبل

اسپرسو دوبل یا دوپیو یک قهوه قوی است که به سادگی از دو اسپرسو کوتاه خالی تشکیل شده است که ۲ اونس یا ۶۰ میلی لیتر از فیلتر قهوه استخراج می شود. دو شات اسپرسو در یک فنجان دمیتاس یا سرامیکی که از قبل گرم شده سرو می شود. اغلب از آن به عنوان دوبل استاندارد یاد می شود.

ماکیاتو

قهوه ماکیاتو معمولاً یک شات اسپرسو است که روی آن کف شیر می‌ریزد. از سه لایه رنگی مختلف تشکیل شده است.

– لایه تیره پایین برای نمایش ۱ شات اسپرسو.

– لایه میانی که اسپرسو و شیر یا دونه شیر بخار پز را مخلوط می کند.

– لایه رویی کف شیر بخارپز شده. کف شیر به نرم شدن طعم تلخ اسپرسو کمک می کند.

Ristretto 

 یک اسپرسوی Ristretto با همان مقدار قهوه اما نصف مقدار آب تهیه شده است. معمولاً قهوه بسیار قوی است.

AMERICANO 

Americano یا Long Black به سادگی یک شات اسپرسویی است که با آب داغ یا فقط یک قهوه فیلتر شده اضافه می شود.

– به سادگی آب را حدود ۲۰۰ میلی لیتر یا ۶ اونس یا ۲/۳ فنجان بجوشانید و در یک فنجان یا لیوان بریزید.

– ۱ شات اسپرسو حدود ۷۵ میلی لیتر یا ۲ اونس (اگر قوی تر دوست دارید بیشتر) را روی آب داغ استخراج کنید.

کافه لاته

کافه لاته یا به اختصار «لاته» یک نوشیدنی مبتنی بر اسپرسو با شیر بخار پز به نسبت ۱:۳ به ۱:۵ با کمی میکرو فوم اضافه شده به قهوه است.

– ۱ شات اسپرسو حدود ۲ اونس یا ۷۵ میلی لیتر را در یک فنجان یا لیوان عصاره بگیرید.

– شیر بخار پز را اضافه کنید و روی آن حدود ۵ اونس یا ۱۵۰ میلی لیتر بریزید.

– مقداری میکرو فوم به اندازه ۱ سانتی متر روی شیر بخارپز قرار دهید

کاپوچینو

اسپرسو کاپوچینو شبیه کافه لاته است و با شیر داغ و کف شیر بخارپز درست می شود. تفاوت اصلی این است که یک کاپوچینو در یک فنجان به جای لیوان شیشه ای با کف بیشتر سرو می شود و روی نوشیدنی شکلات می پاشید.

– ۱ شات اسپرسو حدود ۲ اونس یا ۷۵ میلی لیتر را در یک فنجان عصاره بگیرید.

– شیر بخار پز (۵ اونس یا ۱۵۰ میلی لیتر) را اضافه کنید.

– روی شیر بخارپز شده میکرو فوم به اندازه ۲ تا ۳ سانتی متر اضافه کنید.

– روی قهوه پودر شکلات بپاشید.

Flat White

که شبیه به لاته یا کاپوچینو درست می‌شود، انتظار می‌رود که هیچ میکرو فوم یا شکلاتی در بالای نوشیدنی نداشته باشد، فقط با شیر بافت دار موجود است.

– ۱ شات اسپرسو حدود ۲ اونس یا ۷۵ میلی لیتر را در یک فنجان عصاره بگیرید.

– شیر بخار پز و بدون میکرو فوم کم یا بدون آن را اضافه کنید

Piccolo Latte

 

پیکولو لاته نسخه کوتاه تری از کافه لاته است، به نظر می رسد کاملاً خاص با ۳۰ میلی لیتر اسپرسو تا ۷۰ میلی لیتر شیر گرم ابریشمی در یک فنجان کوچک باشد.
– ۲ شات اسپرسو (۲ اونس یا ۶۰ میلی لیتر) در یک فنجان اسپرسو.
– شیر بخار پز شده (۱۵۰ میلی لیتر یا ۵ اونس) و مقدار کمی میکرو فوم را روی آن بریزید.

موکا

موکا (موکا کافه) شبیه به لاته است که فقط به آن شربت شکلات داغ اضافه می شود.

– ۱ شات اسپرسو را در یک فنجان بریزید.

– ۱ قاشق شربت شکلات یا پودر کاکائو را به شات اسپرسو اضافه کنید و هم بزنید.

– شیر بخار پز (۵ اونس یا ۱۵۰ میلی لیتر) را اضافه کنید.

– با ۲-۳ سانتی متر میکرو فوم پر کنید.

– روی آن پودر شکلات بپاشید.

Affogato

قهوه آفوگاتو عمدتاً به عنوان نوشیدنی برای روزهای گرم تابستان یا بعد از شام به عنوان دسر استفاده می شود.

– ۱ تا ۲ قاشق از بستنی وانیلی را در یک لیوان شیر بریزید.

یک یا دو شات اسپرسو روی بستنی بریزید

قهوه ایرلندی

قهوه ایرلندی از قهوه دم کرده مخلوط با ویسکی، شکر و خامه غلیظ در بالا تهیه می شود.

– لیوان های قهوه را با ریختن آب جوش از قبل گرم کنید و آب آن را بردارید.

– ۱-۲ حبه قند را در آنها قرار دهید و قهوه داغ را روی آن بریزید (حدود ۳/۴ پر).

– مخلوط را هم بزنید تا شکر حل شود و

– ۱ شات (۲ اونس یا ۱۵۰ میلی لیتر) ویسکی ایرلندی را روی آن بریزید.

برای تمام شدن ۳ قاشق غذاخوری خامه فرم گرفته اضافه کنید

قهوه ترک

قهوه ترک (قهوه یونانی) یک نوشیدنی قهوه سنتی که در cezve یا یک قابلمه مسی کوچک با دسته بلند با استفاده از قهوه آسیاب شده درست می شود، در آب غوطه ور می شود تا حداکثر کف ایجاد شود.

– برای هر فنجان قهوه از یک فنجان آب و دو قاشق چایخوری قهوه استفاده کنید.

– وقتی نوشیدنی شروع به کف کردن و جوشیدن کرد، یک سوم اول آن را به طور یکنواخت بین فنجان ها ریخته، سپس سزو را به جوش برمی گردانند و وقتی دوباره کف کرد، بقیه قهوه را می ریزند.

– هنگامی که قهوه در نهایت به نقطه جوش رسید، اجازه دهید کف تا بالا بیاید و سپس حرارت را خاموش کنید، درست زمانی که به نظر می رسد که در حال ریختن است.

اگر قهوه شیرین را ترجیح می دهید، شکر را در حین آماده شدن قهوه و نه بعد از آماده شدن قهوه به آن اضافه کنید.

Vienna Coffee

قهوه وین با خامه فرم گرفته با شیر و شکلات.

– دو شات اسپرسو را در یک لیوان قهوه با اندازه معمولی بریزید (با این امکان که ابتدا شربت شکلات اضافه کنید).

– با خامه فرم گرفته پر کنید.

روی قهوه پودر شکلات بپاشید

Frappe

نوشیدنی قهوه فراپه با پودر قهوه، یخ و شکر که با آب مخلوط می‌شوند، درست می‌شود. درست کردن آن ساده است، کافی است ۲ قاشق چایخوری قهوه فوری را با شکر و کمی آب مخلوط کنید تا کف کند. این را در یک لیوان سرد ریخته و روی آن را با آب سرد و یخ پر می کنیم.

Breve

اسپرسو Breve با نصف شیر و نیمی خامه سرو می شود.

– ۱ شات اسپرسو را در یک فنجان بریزید (۱ قسمت)

مخلوط نیم و نیم بخارپز شده شیر و خامه را به جای شیر اضافه کنید (۱ قسمت)

لینک کوتاه

esfanemoooon.ir/?p=94676

آخرین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up