گز اصفهان از متداول ترین شیرینی های سنتی ایران است که در اکثر موارد از گزانگبین (گزخوانسار)، شکر، سفیده تخم مرغ و مغز پسته یا بادام تولید می شودو سابقه تولید این محصول به بیش از چند قرن می رسد و یکی از محصولاتی که به عنوان اولین صادارات کشور در زمان آقا محمد خان قاجار به جهان عرضه می شدو همجنین گز از معدود شیرینی ایی است که در آن از آرد، نشاسته و روغن استفاده نشده و با وجود ماندگاری زیاد هیچ ماده افزودنی غیر طبیعی قبیل رنگ ها، اسانس ها و نگهدارنده ها در ساخت آن بکار نمی رود و درجه مرغوبیت آن بستگی به نسبت مقدار گزانگبین( گز خوانسار) به مقدار شکر اضافه شده دارد.
انواع گز:
- گز آردی
- گز لقمهای
- سوهان گزی
- گز شکلاتی
- گز کمکالری
- گز پروبیوتیک
- گز خرمایی
- گز بدون قند
- گز انگبینی
۴ دیدگاه. پیغام بگذارید
گز شیرین تو خیابان حافظ میدان امام
گز اریا هم هم خوبه سر دروازه شیراز
با گز آریا موافق ترم
کرمانی عالیه